Behandling

Dybdemassage

Som du sikkert ved, er der mange forskellige typer massagebehandlinger. Nogle er velegnet til bestemte situationer eller bestemte medicinske tilstande. Og andre er ideelle for at slappe af. 

Dybde massage er ikke en simpel massage, der giver os mulighed for at slappe af, men en specielt behandling, der har gavnlige egenskaber
Image

Info og detaljer

Om den dybe massagebehandling

Dyb vævsmassage er en type massageterapi, der fokuserer på at tilpasse de dybere lag af muskler og bindevæv.

Denne behandlingsform er især nyttig til kroniske smerter og spændinger/stivhed i nakke, ryg, skulder og benmuskler.

Nogle af de teknikker der bruges, er samme som i behandlingen af ​​den klassiske massage, men til at massere vævet i dybden udføres langsommere bevægelser og et dybere og mere koncentreret tryk på områderne med spænding og smerte. Alt dette gøres for at nå underlaget i muskler og bindevæv.

Hvordan fungerer denne behandling?

Når der er en kronisk muskelspænding eller nogle skader, er der normalt vedhæftninger (meget smertefulde bånd af stift væv) i musklerne nær sener eller i nærheden af ​​ledbåndene. Adhæsioner (vedhæftninger) kan blokere kredsløbet og forårsage smerter, men også begrænse bevægelser og foresage betændelse.

Til dette er dyb vævsmassage meget nyttig, da det har evnen til at bryde disse vedhæftninger for at lindre smerter og gendanne normal blodcirkulation. For at gøre dette bruger massøren ikke kun specielle teknikker på de rigtige steder (akupressur på udløseren eller triggerpunkterne), men også specifikke massageolier og dybt og direkte pres. Musklerne skal dog lempes, så terapeuten kan nå den dybere muskulatur og udføre sit arbejde på den bedste måde og for at opnå større resultater.

Er denne behandling smertefuld?

På visse tidspunkter under massagen oplever de fleste mennesker som regel noget ubehag og endda smerter. I disse tilfælde er det vigtigt at informere massøren, eller under alle omstændigheder er den professionelle i stand til at bemærke den på en sådan måde, at den kan opføre sig i overensstemmelse hermed.

Der er normalt en vis stivhed eller smerte, selv efter en dyb vævsmassage, men dette bør gradvist falde inden for en dag eller deromkring. Terapeuten kan også anbefale påføring af is på det pågældende område, umiddelbart efter massage.

Hvad er fordelene ved dyb vævsmassage?

Denne massage har stort potentiale i sig selv, og det første af alt er simpelt touch. Bagefter må det siges, at dyb vævsmassage normalt fokuserer på et specifikt problem, såsom: kronisk muskelsmerter, skadesrehabilitering, rygsmerter, begrænset mobilitet, bedring fra skader (f.eks. whiplash, fald, sportsskader), gentagne belastningsskader (såsom karpaltunnelsyndrom eller tendinitis), posturale problemer, muskelspænding i de bageste muskler i underekstremiteterne, ischias, spasmer osv. Derfor er det åbenlyst, at fordelene ved behandlingen findes netop i det område, der masseres. Imidlertid er der også foretaget forskning, som har bekræftet, at mange mennesker har fundet denne type manipulation mere effektiv end farmakologiske behandlinger, kiropraktik, akupunktur og mange andre løsninger, der er ordineret til deres problemer.

Dyb vævsmassage har også rapporteret den største succes med at reducere smerter fra fibromyalgi. Derudover har mange mennesker vist, at de kan bevæge sig meget bedre umiddelbart efter en dyb vævsmassage.

Hvordan arbejder massøren?

Massører kan bruge fingerspidser, knoer, hænder, albuer og underarme under dyb vævsmassage. Ligesom patienten vil blive bedt om at trække vejret dybt, så massageterapeuten kan arbejde bedre på bestemte områder med spænding.

Der skal træffes forholdsregler ...

Faktisk anbefales denne type massage ikke til personer, der har infektiøse hudsygdomme eller udslæt eller åbne sår, personer, der lige har gennemgået en operation, kemoterapi eller strålingsbaserede behandlinger, og dem, der ikke har fået godkendelse af lægen. For eksempel skal folk med osteoporose altid konsultere deres læge, inden de får en massage.

Folk, der er udsat for blodpropper, bør også undgå. Ligesom gravide kvinder først skal søge læge. Dyb vævsmassage bør heller ikke udføres direkte på blå mærker, betændt hud, uhelbrede sår, tumorer, magebrugt eller områder med nyere brud.

Rådgivning før og efter behandling

Før sessionen skal du for eksempel ikke spise et tungt måltid, og du skal ikke være for sent eller skynde dig. Desuden skal man altid kommunikere på forhånd, at dyb vævsmassage kan forårsage muskelsmerter eller ømhed, som kan vare en dag eller to.

Efter massagen tilrådes det også at drikke meget, da det kan hjælpe med at fjerne de toksiner, der frigøres fra musklerne, og rehydrere musklerne korrekt. Dette kan også hjælpe med at reducere muskelsmerter og stivhed efter massagen.

Vil du booke behandlingen?

Kontakt klinikken for at bestille din behandling med det samme.

Information

Massage og Behandling Klinik
Nørre Søgade 27 A
1370 København K

News

Lastest News and insights,
interviews and diaries
written by Sebastiano Erbi

Sustainable technology

Share:

Carbon Neutrality

Cookies