Behandling

Kinesio Taping

Kinesio Taping er gennem de sidste ti år blevet mere udbredt i Danmark. Især blandt elitesportsudøvere. Det bruges bl.a. til behandling af ledskader, forstrækninger, ødem-behandling, og i ventetiden op til (og efter) kirurgiske indgreb. 
 
Kinesio-taping-teknikken blev først brugt i 1973 af Dr. Kenzo Kase, en japansk kinesiolog og kiropraktor. Hans udgangspunkt for behandling er at normalisere kroppen, så den kan reparere sig selv. Behandling med denne type tape stimulerer de fysiologiske processer og øger blodgennemstrømningen i området.
Image

Info og detaljer

Om kinesio taping

Selve tapen er bølgevævet, for at øge mobiliteten og gøre det let at arbejde. Det betyder, at knogleleddene ikke er stabiliseret i en fast position, men tapen understøtter og opretholder fleksibiliteten i leddet. Hvis en muskel er overspændt, bruges kinesio tape, for at lempe musklerne og øger blodgennemstrømningen i området. Hvis musklen ikke er stærk, kan den bruges til at styrke musklen, så den hjælpes til at opnå normal aktivitet.

Når én muskel i kroppen ikke arbejder godt, påvirker det nemlig indsatsen fra de omkringliggende muskler, hvilket forårsager ubalance og på sigt forkert slid, som ofte resulterer i led og muskelsmerter.

kinesio taping

Kinesio taping har fire hovedegenskaber

 1. Korrigerer muskelfunktionen

Kinesio tape er effektivt til at reparer unormal muskelspænding, eller styrke svækkede muskler. Derudover er det effektivt mod muskeltræthed og kramper.

2. Forbedrer blod- og lymfecirkulationen
Det har en drænende virkning i det subkutane væv under muskelkontraktion og afslapning.

3. Mindsker smerter
Neurologisk smerteundertrykkelse opstår ved at anvende kinesio tape på det berørte område for at give større beskyttelse. 

4. Re-position efter subluksation (hvis f.eks. en skulder er gået af led)
I dette tilfælde har kinesio tape en rent stabiliserende funktion.
 
Uanset legemsdel kan kinesiotape anvendes til mange forskellige typer af smerter og lidelser, som et middel til forebyggelse af skade/sygdom og til genoptræning. 

Vil du booke behandlingen?

Kontakt klinikken for at bestille din behandling med det samme.

Information

Massage og Behandling Klinik
Nørre Søgade 27 A
1370 København K

News

Lastest News and insights,
interviews and diaries
written by Sebastiano Erbi

Sustainable technology

Share:

Carbon Neutrality

Cookies