Efter atleterne fra Pickup

På denne tur så jeg den ubeskrivelig smukke udsigt over Rift Valley, mens vi fulgte atleterne. Undervejs udpegede træneren mig de forskellige landsbyer i dalen og områdets vigtigste toppe. Han fortalt også om to projekter - det en vedrørende vandrør og det andet om den nye vej, der fører til dæmningen. Og samtidig ville jeg ikke gå glip af øjeblikket til at fange dette vidunderlige landskab med min mobiltelefon.

Af og til, på steder hvor stien var mindre stegl, stoppede vi op, så jeg kunne stå af og filme atleterne, når de passerede os. Jeg filmede dem også, mens vi fulgte dem i bilen - og jeg vil undlade at fortæller ikke om alle anstrengelserne med at holde fast i telefonen for ikke at miste den.

På et tidspunkt skiltes fire atleter fra gruppen og jeg blev bedt om at komme med foreslag til specifikke øvelser for at styrke quadriceps.

På vej tilbage skiftede jeg fra at sidde foran i pickup’en til at stå bagpå laddet sammen med alle atleterne. Og herfra nød og beundrede jeg landskabet i dalen endnu mere.

Da jeg snakkede med træneren om forskellige ting, spurgte han mig, hvor mange gange jeg har været i Kenya. Jeg svarede, at det er min første gang. Ja, siger han.. i Kapsait, men ikke i Kenya?! Det synes han, jeg virker alt for godt tilpasset til - selv fyrene er overraskede over det. Her tror jeg, der er en grund til, at nogle kalder min region i Italien, Calabria, for “Calafrica”. Og det stopper ikke her.. under en behandling, spørger en anden atlet, som kigger med, på afrikansk, om det gør ondt. Og tro det eller ej, men jeg forstod det, da jeg hørte ordet “ciunco”, som bruges i min dialekt “mi ciuncai”, hvilket betyder at jeg har smerter. Så for at få det bekræftet spurgte jeg hende, om det var korrekt og så grinede de begge og sagde “wow, du forstår allerede kenyansk”.

I min eftermiddagspause, mens atleterne var ude på deres andet træningspas, besøgte jeg vores kok, Robert. Vi lavede et lille show, hvor han viste sit køkken frem og forklarede, hvad han var igang med at lave. Vi vender tilbage til Robert, for at se ham tilberede “ugali” og chapati” på et andet tidspunkt.

Resten af dagen går med de sædvanlige rutiner.. Imorgen venter endnu en spændende dag, som starter med træning i skoven.

Jeg vil anbefale dig, at du ikke går glip af disse øjeblikke og følger os på Instagram @se_mbk


Udskriv