Endelig ankommet til Kapsait

Kl. 05:30 hører jeg "alarmen" (en jernstang der føres mellem barakkernes gelændere). Alle er klar til morgentræning...70 minutters løb. Jeg er tvunget til at følge med i ca. halv time, for samtidig at tale med træneren. Derefter måtte jeg give op. Efter træning venter morgenmaden. Jeg møder den ugandiske kok, Robert, som viser mig køkkenet. Mine tanker rejser straks tilbage til det tekøkken, hvor min bedstemor lavede ricotta. Hvad spiser disse mestre til morgenmad? En kenyansk version af croissant/crep med chai-te.

Efter morgenmad er der møde. Træneren forklarer programmet og giver en masse informationer om logistik, badeværelser, rengøring, tidsplaner osv. Under mødet introducere han også mig for atleterne - og jeg møder min kenyansk kollega, som jeg undervejs skal vejlede tecar-behandlingerne med T-Plus maskinen.

Første atlet kommer nu til behandling. Hun er tavs, genert og lille, men samtidig besidder hun en naturkraft og har verdensrekorden for kvinder i marathon. Hun hedder Brigid Kosgei. Dagen forsætter med andre behandlinger. Mandlige marathonløbere - alle med gennemsnitstider på 2 timer og 5-8 minutter. Så er der frokostpause hvor der serveres hvid ris og sorte bønner.

Om eftermiddagen er atleterne klar til den anden træning, som var ca. en time. Under de efterfølgende behandlinger er der problemer med elektriciteten i campen, som kommer og går, hvilket desværre går at vi må afbryde de sidste behandlinger.

Til aftensmad får atleterne en typisk kenyansk ret, ugali, som er en skål med majspolenta og kogte grøntsager. Jeg får en alternative skål, da de ikke mener, vores europæiske maver vil kunne fordøje retten. Men jeg har lovet mig del, at jeg vil smage det, inden jeg rejser herfra.

Nu er kl. 22:00 og dagen slutter her. I morgen vil jeg gå en tur i området for at tage billeder og videoer. Atleterne skal allerede i gang kl. 05:00. De skal løbe 40 km fra campen i 3000m løber de ned til 1000m og tilbage igen, en højdeforskel på 2000m.

Og så vil jeg anbefale dig, at du ikke går glip af historierne på Instagram @se_mbk


Udskriv