For at opnå succes kræves en holdindsats

Gruppen består af mere end tyve personer, hvoraf det måske lykkes for fire eller fem at komme med til de olympiske lege. Alligevel giver de ikke op. Der er ingen misundelse - alle støtter hinanden.

Det er svært at udvælge en enkelt person at fortælle om, da alle har en vigtig rolle og spændende historie bag sig.

Ud over denne imponerende gruppe af atleter på Nike-campus i Kapsait, er der, hvis jeg ikke tager fejl, omkring 180 studerende. De går alle på atletik-skole. F.eks. gik Edward, der et stort talent på 5000m, sidste år på skolen. Han er for nylig blevet en del af elite-gruppen på de tyve.

For eksempel blev Henry far for anden gang for to måneder siden. Selvom han ikke bor langt fra campen, træner og bor han her sammen men alle de andre.

En anden, mindre fremtrædende person, er Geoffrey, Brigids pacemaker. Det var ham, der dikterede åbningshastigheden i Chicago marathon og derefter gled væk og overlod scenen til marathonens dronning. Geoffrey har endnu ikke deltaget i et marathon i sin egen kategori, men han håber, det bliver muligt at få succes i 2021. I stedet for ham, var det Vivian, der førte Brigid til succes i hendes sidste sejr ved London marathon i 2020. Måske kommer der en dag en anden og afløser Vivian fra denne opgave.

På holdet er der også en sydafrikansk pige med en stærk historie. For nogle år siden gav lægerne hende få år tilbage at leve. På trods af den sygdom hun dengang og stadig kæmper med idag, er Annie her - med drømmen om, at kvalificere sig og repræsentere sit land ved OL. Forhåbentlig kommer dette snart til at ske, da hun om et par uger, har muligheden for at kvalificere sig ved Lagos marathon i Nigeria. Det samme mål har en af drengene fra Zimbabwe.

I går eftermiddag kom en lastbil fyldt med mad og andre fornødenheder. Sendt hertil af en sponsor.

Dette er beviset på den succes Brigid har idag. En succes hun kun har opnået takket være hele holdets indsats.

 

Hilsen fra Kapsait @se_mbk


Udskriv