Grønt ler

Grønt ler-pulver producerer, hvis det blandes med vand, en tyk creme, der kan anvendes på kroppen både som en maske og som en regenererende kompression. Dets smertestillende og betændelsesdæmpende egenskaber - ud over at forbedre epidermis (vores yderste hudlag) sundhed og udseende, hjælper også med at finde lindring i tilfælde af slidgigt, blå mærker og forstuvninger. Derfor er dette produkt meget velkendt og værdsat af atleter. Det giver dig mulighed for at tackle traumer ved straks at lindre hævelse. Grønt ler anbefales også til at fremme helingsprocesserne for sår på grund af dens antiseptiske og helende egenskaber. 

Ler er et uorganisk materiale rig på mange mineraler, især silikater og har en stor absorptionsevne med en præcis krystallinsk struktur. Indtil antikken blev ler anerkendt som et naturligt middel. Egypterne, grækere og romere brugte allerede ler hovedsageligt til den foryngende virkning på kroppen og efterfølgende, siden 1900-tallet, blev det også anvendt som et terapeutisk middel for helbredet.  

 

Grønt ler til ledsmerter 

Grønt ler er pga. ovennævnte egenskaber et af de mest passende lægemidler mod ledssmerter. 

Med sin fremragende absorberende og antitoksiske egenskaber er det et naturligt bakteriedræbende middel, der modvirker bakteriets spredning i kroppen. Leret stimulerer blodkoagulation og hjælper derfor til helbredelse af indre og ydre væv, mave-tarmkanalen og fremskynder heling af huden i tilfælde af irritation, solskoldning og andre epidermale problemer. Leret har stærke antiinflammatoriske og smertelindrende egenskaber, der virker på et termisk niveau ved at absorbere den overskydende varme, der forårsages af den igangværende betændelse, ligesom det reducerer den smerte, der føles i påføringsområdet. 

Nogle patologier og lidelser såsom slidgigt, gigt, bursitis og traumer i leddene er andre årsager, der stammer fra ledssmerter. Denne smertefulde fornemmelse gives ofte ved betændelse i vævene, og det er vigtigt at bestemme på hvilket niveau af betændelse vi er for at være i stand til at gribe ind. 

Leret bruges i dette tilfælde som en kompression, der skal placeres i kontakt med den del af kroppen, der har smerter. 

Sådan klargør og bruger man en ler-kompression. 

Den type ler, der bruges til kompression, er netop den grønne ler, som du kan bestille og købe (HER). 

Når du klargør leret, er det altid bedre at bruge materialer som glas og træ, der ikke reagerer med de tilstedeværende metaller. Så undgå at bruge skeer, skåle eller andet værktøj, der er fremstillet af stål. 

Tag 3 spsk ler-pulver og tilsæt lunkent eller varmt vand. Rør blandingen, indtil den er homogen. Den skal have en tyk mudret konsistens, for hvis den er for flydende, vil den glide væk fra det område, vi skal behandle. Massen lægges på et stort stykke husholdningsfil, som herefter fastgøres (med leret direkte på huden) på det betændte område. Sov med det natten over og fjern næste morgen filmen med det tørre ler.

Gentag evt. Denne behandling 2-3 gange på en uge for bedre resultat.


Udskriv